Leefstijlworkshop: Communicatie, verbinding, relatie en persoonlijkheidstypologie

Groepsprocessen… naast het leven op social media, de (sport)verenigingen en thuis, wordt ook op het werk hoge verwachtingen gesteld aan uw mensen.
Om de invloed van uw medewerkers te doen gelden is een heldere en effectieve communicatie nuttig voor het welzijn van medewerkers. Wie zich gehoord voelt, is gemotiveerder en zal productiever worden. Zelfontwikkeling leidt in het algemeen immers altijd tot welbevinden.

In deze workshop maken we kennis met het rijke Enneagram, een breed toegepaste en populaire methodiek voor emotionele persoonlijkheidstypologie met 9 hoofdtypen.
Ieder mens ziet de wereld vanuit zijn eigen type, en als dat er 9 zijn, dan zijn er dus 8 andere manieren om naar de wereld te kijken.
Leer wat de unieke verdedigingmechanismen zijn van de 9 types en leer het globaal in te kunnen schatten bij uw collega’s of klanten!

Ook afdelingen, bedrijven, en merken hebben een Enneatype. U zult ineens inzien waarom bepaalde mensen anders reageren dan anderen.
Het Enneagram is met nadruk een plat model, geen enkel Enneatype is beter dan een andere.
Wel is er ruimschoots de mogelijkheid om te ontwikkelen binnen uw type. De toegang tot meerdere ontwikkelingsniveaus, subtypes en vleugels maken mensen tot echte individuen. Er zijn immers meer dan 9 verschillende typen mensen.

Als u globaal weet wat uw type is, zult u al snel merken dat uw communicatie niet altijd de juiste is in elke situatie. Wanneer u hiervan goed bewust bent, dan zult u sneller en dieper verbinding met anderen kunnen maken. Dit inzicht komt onderlinge relaties op afdelingen en het bedrijf als geheel vanzelfsprekend enorm ten goede.

Verwachting en resultaat na deze workshop:

  • Uw medewerker is meer zelfbewust en u heeft beter inzicht het gedrag
  • De medewerker weet hoe hij of zij onder stress reageert en waar zijn of haar ontspanning zit
  • De medewerker zal stappen uit het verleden begrijpen, en belangrijker, sneller kunnen afwegen wat goede beslissingen voor hem of haar zijn
  • De algehele sfeer op afdelingen is aanzienlijk verbeterd, er is veel meer begrip voor elkaar

Tijdsduur: 1,5-2 uur
Uw Investering is € 495,- per workshop of per cyclus van 3 workshops €1299,- (keuze is mogelijk uit alle workshops)
Exclusief B.T.W en reiskostenvergoeding