Vitale Leefstijl workshops

De vitale leefstijl workshops zijn bedoeld voor groepen medewerkers die u bijvoorbeeld kunt inzetten als onderdeel tijdens een Week van de Vitaliteit in uw organisatie of als een traject inclusief Individuele Leefstijlcoaching.
De workshops hebben allemaal verschillende thema’s en zijn geschikt voor groepen van tot 12-15 personen. In deze corona-tijd zullen in overleg (afhankelijk van de o.a ruimte) de groepen anders worden samengesteld. Wilt u meer weten over een vitale organisatie? Speciaal voor organisaties heb ik een nieuw label opgericht Vitaliteits Factory http://www.vitaliteitsfactory.nl


1. Workshop: Haal meer energie uit je voeding

Deze inmiddels beproefde workshop en training levert telkens weer vernieuwde inzichten op bij degenen die hem volgden. Het geeft de medewerker bewustwording over het eigen voedingspatroon! Het doel van de workshop is om in een gezellige en ontspannen setting het personeel bewuster te maken van gezonde voeding. Tijdens de workshop gaan we gedurende ongeveer 1,5 uur aan de slag met het thema “Haal meer energie uit voeding”. Welke voeding vreet energie en welke voeding zorgt er nu voor uw medewerkers zich fit en energiek voelen! Aan de hand van 15 verschillende voedingsmiddelen uit de supermarkt leren de medewerkers welke gezonde keuzes ze kunnen maken. Tevens worden ook de smaakpapillen in de workshop gevoed zodat de medewerker geïnspireerd weer de werkvloer op gaat!

Meer informatie en aanmelden

 

2. Workshop: Happy Mood, Happy Food

Jazeker… wat wij dagelijks eten heeft invloed op je gevoelstoestand. Als je te veel suiker nuttigt is dat niet alleen slecht voor je gebit en gewicht! Slechte voeding komt kort gezegd jouw humeur niet altijd te goede.
En de volgende situatie is ook waar: het is zelfs zo dat je ook bewust bepaalde voeding kan nuttigen om je juist beter te voelen. Om helderder te denken. Je leert eveneens welke stoffen en voeding zorgen voor een optimale concentratie (en welke zorgen voor een enorme dip en slechtere focus op de werkplek).
Daarnaast is het in stressvolle perioden raadzaam om goed op je voeding te letten. Zo kan je bepaalde voeding beter laten staan en blijkt het dat andere stoffen een goede nachtrust bevorderen.

Meer informatie en aanmelden

 

3 Workshop: Communicatie, verbinding, relatie en persoonlijkheidstypologie

Groepsprocessen… naast het leven op social media, de (sport)verenigingen en thuis, wordt ook op het werk hoge verwachtingen gesteld aan uw mensen.
Om de invloed van uw medewerkers te doen gelden is een heldere en effectieve communicatie nuttig voor het welzijn van medewerkers. Wie zich gehoord voelt, is gemotiveerder en zal productiever worden. Zelfontwikkeling leidt in het algemeen immers altijd tot welbevinden.

In deze workshop maken we kennis met het rijke Enneagram, een breed toegepaste en populaire methodiek voor emotionele persoonlijkheidstypologie met 9 hoofdtypen.
Ieder mens ziet de wereld vanuit zijn eigen type, en als dat er 9 zijn, dan zijn er dus 8 andere manieren om naar de wereld te kijken.
Leer wat de unieke verdedigingmechanismen zijn van de 9 types en leer het globaal in te kunnen schatten bij jouw collega’s of klanten!

Meer informatie en aanmelden

 

 4. Workshop: Gezond eten in wisseldiensten

Deze workshop is speciaal bedoeld voor uw medewerkers die in ploegendienst werken. Voor deze groep medewerkers is het nog belangrijker om een gezonde leefstijl aan te houden! Zij hebben meer dan andere medewerkers een zware extra fysieke belasting door de wisselende werktijden.
Door het aanbieden van deze workshops aan uw medewerkers laat u zien dat u aandacht heeft voor de gezondheid van uw medewerker maar bovenal ook voor hun veiligheid.

Meer informatie en aanmelden

 

5. Workshop: Sport en Voeding

Sporten verhoogt de vitaliteit en energie. Wellicht loop je met elkaar binnenkort een loopwedstrijd of hebben jullie een andere sportevenement? Maar zonder de juiste brandstof geen goede prestaties! Wat is voor jou de juiste brandstof? Welke voeding is belangrijk wanneer je een duursport beoefent?
Weten wat je eet is voor iedereen belangrijk, maar zeker voor sporters. Kennis van de verschillende voedingstoffen en wat ze voor je doen is essentieel om je sportprestaties te kunnen verbeteren.
Met welke voedingsstoffen houd je je energiehuishouding in evenwicht?
Welke koolhydraten zorgen voor de juiste energie en welke eiwitten zorgen voor het beste herstel? Tijdens deze workshop krijg je uitgebreide informatie over de werking van “carbs”, vetten, proteïnen, vitamines, mineralen en vochtbalans op je lichaam.

Meer informatie en aanmelden

 

6. Workshop: Vitaal met voeding en ademhaling

Voedsel is brandstof. Dat betekent ook dat de kwaliteit van voeding invloed heeft op je energieniveau, stresslevel en je gezondheid. Maar wist je dat zuurstof nóg belangrijker is als energiebron? Je kunt immers hooguit een aantal minuten zonder. Alleen ademt zo’n 85% van de mensen niet optimaal. En voelt zich dus ook niet optimaal.

Dat geldt ook voor je voedingspatroon. Als de input van matige kwaliteit is, dan is de output ook niet top. Zit het qua voeding wel snor, maar adem je onregelmatig, beperkt of te snel? Dan is er nog steeds een wereld te winnen. Vergelijk het met een auto: de benzine kan nog zo goed zijn, maar als de brandstoftoevoer hapert, rijdt het niet best. Deze workshop over voeding en ademhaling is als een APK voor jouw brandstofinname.

Meer informatie en aanmelden

 

7. Workshop: Grip op je eetgedrag

De workshop ‘Grip op je eetgedrag’ is voor alle medewerkers die wel graag het eetgedrag willen veranderen maar door de bomen het bos niet meer zien in voedingsland. Maar ook voor degene die het zat zijn om zichzelf elke keer weer te verliezen in een nieuwe voedingshype of dieet. Uw medewerker krijgt namelijk tijdens deze interactieve workshop inzicht in een gezonde leefstijl en welke aspecten daarbij horen.

Vaak weten we best wel wat gezonde voeding is. En ook vinden we onze gezondheid belangrijk genoeg om er rekening mee te houden. Groente, fruit, voldoende bewegen… het klinkt allemaal zo bekend en vertrouwd. En toch…. lukt het vaak onvoldoende om écht goed voor onszelf te zorgen, om ons lichaam te geven wat het nodig heeft. Hoe komt dat?

Meer informatie en aanmelden