Individuele leefstijlcoaching

Wat is individuele leefstijlcoaching?

Als leefstijlcoach werk ik samen met uw medewerker aan de balans die ervoor gaat zorgen dat uw medewerker zich weer vitaal gaat voelen. Als integraal leefstijl- en vitaliteitscoach coach en adviseer ik niet alleen op het fysieke vlak maar vooral ook op mentaal, sociaal-emotioneel- en zingevingsvlak en op het gebied van proactiviteit (eigen regie en zelfsturing). Mijn aanpak zorgt voor duurzame- en diepgaande resultaten!

Voor wie?

Voor alle medewerkers die vanuit preventief oogpunt aan hun vitaliteit en gezondheid willen werken. Maar ook voor medewerkers die al een disbalans ervaren, al zijn uitgevallen of één of meerdere leefstijl- of stress gerelateerde klachten hebben.
Wanneer er een verdieping plaatsvindt in de relatie bij een opdrachtgever en er vertrouwelijke informatie gedeeld wordt, blijkt dat medewerkers sterk behoefte hebben aan een meer persoonlijke aanpak.
Dit omdat zij zeer specifieke levensvraagstukken hebben die niet altijd in een groepssessie gedeeld kunnen worden. Denk hierbij aan privacy of bedrijfsgevoelige informatie, of simpelweg omdat iemand bepaalde zaken alleen in een “één op één-setting” durft te vertellen.
Ook van toepassing bij speciale voeding in geval van allergieën/intoleranties of slapeloosheid, diabetes of stress.
In deze gevallen biedt ik u individuele leefstijlcoaching.
Uit de praktijk blijkt dat uw medewerkers het enorm waarderen als hun werkgever deze individuele leefstijlcoaching faciliteert. Waar men vaak vanuit de privé sfeer de stap niet durft te zetten, is deze coaching nu laagdrempelig en zeer toegankelijk gemaakt. Meer dan eens scoren bedrijven die kiezen voor deze trajecten logischerwijs (zeer) hoog waar het “Goed Werkgeverschap”betreft.

Hoe werkt het?
1. Inzicht en bewustwording voor uw medewerker; De Leefstijl- en Voedingsanalyse

Dit verkorte traject bestaat uit een leefstijl- en voedingsanalyse en een coachgesprek van anderhalf uur. Uw medewerker krijgt inzicht en bewustwording op het huidige voedingspatroon en leefstijl.
Het eerste deel van de leefstijl- en voedingsanalyse bestaat uit het beantwoorden van vragen over het voedingspatroon, mate van inspanning en ontspanning en over het zelfbeeld. Deze antwoorden vullen zij in een vooraf ontvangen document. Dit sturen zij vervolgens voorafgaand aan onze afspraak naar mij toe. Het tweede deel van de analyse is een lichaamsmeting. Dit vindt plaats tijdens onze afspraak.

Op basis van de antwoorden uit de analyse en de lichaamsmeting volgt er een coachgesprek van 90 minuten waarin uw medewerker coaching, advies en eventuele tips krijgt zodat ze stappen kunnen maken naar een verbeterde voeding- en leefstijl.

Naar aanleiding van deze analyse is het natuurlijk mogelijk om een leefstijltraject in te gaan.

2. Duurzaam gezond leefstijltraject

Het startpunt van dit traject is altijd een intakegesprek inclusief een integrale vitaliteitscheck. Dit vormt het vertrekpunt van het traject en aan de hand hiervan bepaal ik samen met de medewerker de veranderwensen en doelstellingen. Voorbeelden van doelstellingen kunnen zijn;
*Het effectiever om kunnen gaan met stress en werkdruk
*Inzicht krijgen in de gedachten en overtuigingen die van invloed zijn op het gedrag
*Meer energie door het veranderen van voedingsgewoontes

Afhankelijk van de veranderwensen of doelstellingen van uw medewerker volgt er ook een lichaamsmeting en een leefstijl- en voedingsanalyse.

Tarieven:

Traject 1: Intake gevolgd door leefstijl- en voedingsanalyse € 200,-
Traject 2: Intake, duurzaam gezond leefstijl traject, 6 coachsessies + afsluiting/reflectie na aantal weken € 850,-

Exclusief BTW en reiskostenvergoeding
Telefonisch contact of contact per mail/Skype tussen 2 opeenvolgende sessies is inbegrepen.

Wilt u meer weten over wat ik uw organisatie kan bieden op het gebied van vitaliteit en leefstijlcoaching? Neem dan vrijblijvend contact op via onderstaand contactformulier of bel naar 06-24778624.