Wat voedt mij? Leer koken met meer bewustzijn

Kookcursus Natuurlijk Koken in Frankrijk

Leer te vertrouwen op je zintuigen, kijk, voel, ruik en proef! Verken je creativiteit en experimenteer met intuïtief koken onder begeleiding van Natuurvoedingskundige Krista Boots op ECOlonie in Frankrijk.

Met Krista Boots, ga je in deze cursus leren intuïtief te kokenTwee uitgangspunten hierbij zijn het gezond leren koken zonder receptuur en te ontdekken wat je echt voedt!

Of je nu een beetje van koken houdt of juist niet, iedereen heeft wel een aantal kookboeken. Ook het internet staat er vol mee, heerlijke eenvoudige recepten. Maar toch gebruiken we dit in de praktijk maar weinig. Hoe fijn zou het zijn als je dit allemaal niet meer nodig hebt en gewoon je eigen inspiratiebron bent voor wat jij gezond en lekker vindt! Dus niet meegaan met de trends en hypes maar gewoon vertrouwen op jouw eigen intuïtie en gezond verstand!

In de keuken ga je je eigen creativiteit (verder) leren (te) ontwikkelen. Als je namelijk beter kunt vertrouwen op jouw eigen zintuigen, ga je de lekkerste gerechten kunnen ontwikkelen. Door te leren kijken naar de verschillende elementen die een gerecht kan bevatten zoals de kleuren, texturen, vorm en temperatuur krijg je een palet van complementaire en contrasterende smaken op je bord. De natuur in al haar seizoenen laat je ervaren wat je in dit jaargetijde nodig hebt. We plukken mogelijk zelf de groente uit de tuin, de kruiden uit de kruidentuin en we zoeken de wilde kruiden in de vrije natuur. Het gaat vooral om hoe je zelf inspirerende combinaties, gezond en energiek, kleurrijk en smaakvol eten kan maken.

Je hebt natuurlijk hiervoor ook de nodige kennis nodig over ingrediënten. Dus je leert ook meer over de praktische toepassingen van heilzame kruiden en specerijen, combinaties van granen en peulvruchten en de verschillende aspecten van de smaken zoet, zuur, zout en bitter en umami!

Naast de kennis van de ingrediënten en jouw creativiteit is het ook belangrijk te weten wat je voedt. Dus wat voedt je lichaam, je hart en je ziel. Waar krijg je energie van, wat trekt je leeg? Hoe gaat ons lichaam om met voeding en welke voeding levert letterlijk en/of figuurlijk de meeste energie? Wanneer je honger hebt, weet je dan altijd wat in jou honger heeft? Waar heb je je “buik van vol”, wat “ligt zwaar op de maag?” Wat is onverteerbaar en waar moet je nog langer op kauwen?

We gaan in deze interessante cursus dus met deze beide thema’s aan de slag. Op lichamelijk niveau leer je bijvoorbeeld ook meer over de relatie tussen stress en je spijsvertering, brein en immuunsysteem! Welke voeding heb je echt nodig en voedt jou? Wat geeft je energie en wat niet? En gaat er aandacht naar de vraag: wat voedt mijn lichaam, hart, verstand of ziel?

Verder is een vast onderdeel van het programma om een lezing over ECOlonie bij te wonen en een middag mee te werken. Zo kom je op een hele andere manier in contact met de bewoners en participanten van ECOlonie en hun visie op het ecologisch leven.

Wat leer je?

  • Je leert intuïtief lekker en gezond koken met pure biologische ingrediënten uit het seizoen
  • Je leert te vertrouwen op je eigen zintuigen
  • Je komt meer te weten over vele kruiden, specerijen en andere smakelijke ingrediënten
  • Je komt meer te weten over hoe je holistisch kunt kijken naar gezonde voeding
  • En laat je je verrassen door alle aspecten wat intuïtief koken met zich meebrengt

Informatieboekje

Je ontvangt tijdens deze cursus een boekje waarin je belangrijke informatie terug kunt vinden.

Meer informatie en aanmelden kan via https://www.ecolonie.eu/nl/activiteiten/kookcursus-natuurlijk-koken

Liever niet een hele week een cursus maar 1 kookworkshop volgen als je op vakantie bent? Dat kan ook! Kookworkshop Haal meer energie uit je voeding