COOL coaching op leefstijl

Wil je graag je leefstijl veranderen en deze keer met echt blijvend resultaat? Dat kan! Op 6 september gaat namelijk het COOL programma van start, coaching op leefstijl.

Het twee jaar durend programma geeft je de gelegenheid om aan de slag te gaan met je persoonlijke doelen en blijvend resultaat te behalen. Het COOL- programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering.

Hoe werkt het?
Dit unieke programma heeft een duur van 2 jaar waarbij je aan de slag gaat met jouw persoonlijke doelen. Het veranderen van gewoontes heeft tijd nodig en daarom zijn deze twee jaar een mooie periode om echt aan je doelen te werken en blijvend resultaat te behalen. Vanuit je vooraf gestelde doelen ga je aan de slag met aan het verbeteren van je dagelijkse gewoontes die invloed hebben op je gezondheid, gewicht en vitaliteit. De thema’s die aanbod komen zijn slapen, beweging, stress, voeding en ontspanning.

De eerste fase bestaat uit een basisprogramma van 8 groepsbijeenkomsten en 4 persoonlijke coachgesprekken. Het samen volgen van de groepsbijeenkomsten is gezellig en het werkt motiverend! Dit komt vooral doordat je elkaar beter leert kennen, ervaringen kunt delen en kunt motiveren. In de persoonlijke coachgesprekken bespreken we de voortgang van je persoonlijke doelen. Natuurlijk hebben we vooraf een intake gesprek om te bespreken of het COOL programma iets voor jou is.

Thema’s die tijdens de groepsbijeenkomsten aanbod komen zijn bijvoorbeeld;

  • Wat is gezonde voeding voor jou?
  • Bewegen en sporten, wat past bij jou?
  • Hoe plan je een gezond leven?
  • Hoe maak jij jouw acties tot een succes?

De tweede fase, het zogenaamde onderhoudsprogramma bestaat uit opnieuw 8 groepslessen en 4 persoonlijke coachgesprekken. De thema’s die nu aanbod komen zijn met name gericht op het duurzaam veranderen van je gezonde leefstijl. Dit met als doel dat je nieuwe gedrag ook echt jouw leefstijl blijft!

Wanneer kun je deelnemen aan COOL?
Het COOL-programma wordt vergoed vanuit de basis-zorgverzekering wanneer je aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Leeftijd: je bent 18 jaar of ouder
  • BMI: je hebt een BMI van 30 of hoger of een BMI tussen de 25 en 30 met (een verhoogd risico op) hart- en vaatziekten of diabetes type 2
  • Motivatie: je bent sterk gemotiveerd om jouw leefstijl aan te passen, jij kunt in een groep functioneren en je bent bereid om twee jaar lang mee te doen aan het CooL-programma
  • Huisarts: je hebt een doorverwijzing ontvangen van de huisarts

Ben je gemotiveerd en enthousiast om aan dit unieke programma mee te doen? En voldoe je aan bovenstaande voorwaarden? Check dan als laatste nog even bij je zorgverzekeraar of dit programma daadwerkelijk door jouw zorgverzekeraar wordt vergoed.

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Neem dan contact met mij op via info@kristaboots.nl of via 06-24778624.