Wat voedt mij? Reis mee naar Tenerife!

REIS NAAR TENERIFE !

Een reis om bij te komen, op te laden, afstand te nemen, dichter bij jeZelf te komen en om nieuwe inzichten te krijgen. Een reis om te genieten, om te lachen en te dansen, om een vulkaan te beklimmen, te zwemmen in zee of te luieren aan de pool.

5 REDENEN WAAROM JE MEE ZOU MOETEN GAAN

  •  Je bent toe aan een nieuwe stap in je leven maar weet niet wat en hoe
  •  Je puzzelt al een tijdje op bepaalde vragen in je werk of privésituatie
  •  Je hebt behoefte om weer meer in contact te komen met je Zelf en Zijn
  •  Je bent op zoek naar nieuwe inzichten en zienswijzen die bijdragen aan jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling
  •  Je weet dat dit het juiste moment voor je is en je hebt er gewoon zin in!

JE ZOU ZEKER MEE MOETEN GAAN WANNEER JE EEN PATROON OF OVERTUIGING HEBT VAN

  • Hard werken
  • Het jezelf niet gunnen
  • Anderen belangrijker zijn dan jou
  • Je het niet verdiend hebt
  • Dat je het zelf nog wel redt
  • Meer geven dan nemen
  • Of wanneer je lichaam signalen geeft van vermoeidheid, slecht slapen, hoofdpijn etc.

THUISKOMEN BIJ JE ZELF

Tijdens deze reis naar Tenerife:

Werken we met het levenswiel

  • van geboorte- jeugd-volwassenheid-ouder worden- en sterven;
  • van zonsopgang, lente en nieuw begin;
  • van groei naar volle kracht, zomer en (voort)planten;
  • van oogsten, herfst en onderscheidingsvermogen tussen waarheid en waan;
  • van rust, winter, spiritualiteit en balans

Roepen we de ziel

  • lichaamswerk;
  • wat voedt mijn hoofd, mijn hart, mijn lichaam en mijn ziel.

WIJ ONDERSTEUNEN JE BIJ DEZE REIS NAAR JE ZELF

  •  op een manier die aansluit bij jouw persoonlijke wens en behoefte;
  •  door een veilige ruimte te scheppen waarin jij jezelf kunt zijn;
  •  met vele verschillende en verrassende werkvormen waaronder:

• het levenswiel en rituele opstellingen (volgens Daan van Kampenhout)
• het werken met het verlangen en intuïtie
• systemische opstellingen: werk; familie; lichaam; hart, hoofd en ziel
• lichaamswerk, creatieve en meditatieve werkvormen
Daarnaast maken we gebruik van de bijzondere geografie van het vulkanisch eiland Tenerife om je op verschillende plaatsen letterlijk en figuurlijk in contact te brengen met de elementen van aarde, water, vuur en lucht. Laat je verrassen op jouw reis naar je Zelf en je Zijn!

WAT LEVERT HET JOU OP?

• Inzichten die je weer meeneemt en integreert in je dagelijks leven en werken
• Meer verbondenheid ervaren met je Zelf en daardoor ook weer nabijheid ervaren met anderen
• Meer balans in willen, denken, doen, voelen en je innerlijk weten
• Doorbreken van oude patronen en overtuigingen
• Meer energie en levensvreugde
• Meer Zijn en minder Doen

VOOR WIE?

Voor mensen die zich willen ontwikkelen ongeacht of dit in eerste instantie uitgaat vanuit een werk gerelateerde of een persoonlijk wens of behoefte. Door stil te staan bij dat wat zich als eerste aandient, wordt het andere ook aangeraakt.

Datum: van 29 januari tot en met 6 februari 2024 ( 9 dagen, 8 overnachtingen)
Deelnemers: 10
Kosten: all-in € 1375,- excl. vlucht ( gemiddeld € 250,- voor heen- en terugreis, inclusief bagage ) en evt. delen kosten huurauto
Iedere deelnemer beschikt over een tweepersoonskamer. Mocht je jouw kamer met iemand willen delen dan vindt er een reductie op de kosten plaats.
Verblijf: in tweepersoonskamers; ruime villa met zwembad, 10 minuten lopen vanaf het strand
Tijdsinvestering : we hebben dagelijks een programma, laten ons leiden door wat ter plekke ontstaat en vieren lekker vakantie!
Begeleiders: Iris Pinkepank, Marrieloe Ars en Krista Boots

De voedingspiramide


Wat is het toch lastig kiezen! Wat kun je nu wel eten en wat niet? Hoe eet je gezond en wat is gezonde voeding? Allerlei voedingsvragen waar je als consument best wat moeite mee kunt hebben! Heel begrijpelijk ook, want er wordt nergens zoveel over geschreven als over voeding. Het is bijna onmogelijk om te weten wat een gezond voedingspatroon nu werkelijk is.Persoonlijk
Natuurlijk is een voedingspatroon heel persoonlijk. Waar de een wel heel gemakkelijk rauwkost kan verteren heeft de ander daar heel veel moeite mee en krijgt last van zijn spijsvertering. Een goede basis van voedingsmiddelen is voor iedereen belangrijk. Maar wat is dan een goede basis? Afgelopen maand is er een nieuwe publicatie geweest van de schijf van vijf van het voedingscentrum in de hoop dat dit een betere voorlichting zou geven voor de consument. Helaas biedt deze niet de adviezen voor een goede en gezonde basis. De hoeveelheid groente is gelukkig wel wat meer omhoog gegaan, van 200 naar 250 gram, maar zou eigenlijk wel 300 tot 500 gram mogen zijn.Voedingspiramide
Ik kies als Natuurvoedingskundige voor de voedingspiramide. Voeding moet namelijk je lichaam voeden en niet alleen maar vullen. De voedingspiramide adviseert voeding die zoveel mogelijk uit onbewerkte en pure producten bestaat in de juist hoeveelheden. De voedingspiramide bevat 12 lagen met 12 verschillende voedingsgroepen. Dit zijn er meer dan in de meeste piramides en de schijf van vijf.

Voedingsgroepen
In de voedingspiramide zijn de verschillende voedingsgroepen uitgesplitst, daardoor is er een aparte plek voor granen, knollen, fruit, groente, zuivel, olie en vet, dranken, noten en zaden, kruiden en specerijen, zoetmiddelen, vlees/vis/wild/eieren/gevogelte en peulvruchten. Dit om te laten zien dat al deze voedingsmiddelen een belangrijke plek hebben in een volwaardig voedingspatroon. Wat een voordeel is ten opzichte van bijvoorbeeld de schijf van vijf is dat er duidelijk aanbevolen hoeveelheden zijn opgenomen. Zo krijg je alle voedingsstoffen binnen die nodig zijn voor de basis van jouw voedingspatroon. Tevens wordt er in de voedingspiramide rekening gehouden met het geslacht en levensstijl. Heb je een heel actieve levensstijl dan kun je iets meer eten dan wanneer je de hele dag achter je bureau zit te werken en niet sport.

Bereidingswijze
Naast de keuze van welke voeding je eet is het ook belangrijk om de juiste bereidingswijze te kiezen. Bereidingstechnieken kunnen bijdragen aan de gezondheid van het product. Juiste bereidingswijzen zijn koken, blancheren, stomen, roerbakken of het gebruik van de oven.

Je eigen piramide
In mijn natuurvoedingspraktijk houd ik rekening met iemands klacht, ziekte of voedselovergevoeligheid en pas ik de voedingspiramide aan iemands persoonlijke behoefte. Zo krijgt iedereen een persoonlijk voedingsadvies op maat gemaakt!