Kookcursus Natuurlijk Intuïtief Koken

Leer te vertrouwen op je zintuigen, kijk, voel, ruik en proef! Verken je creativiteit en experimenteer met intuïtief koken onder begeleiding van Natuurvoedingskundige, Systemisch- en holistisch vitaliteitscoach Krista Boots.

Of je nu een beetje van koken houdt of juist niet, iedereen heeft wel een aantal kookboeken. Ook het internet staat er vol mee, heerlijke eenvoudige recepten. Maar toch gebruiken we dit in de praktijk maar weinig. Hoe fijn zou het zijn als je dit allemaal niet meer nodig hebt en gewoon je eigen inspiratiebron bent voor wat jij gezond en lekker vindt! Dus niet meegaan met de trends en hypes maar gewoon vertrouwen op jouw eigen intuïtie, gevoel en gezond verstand!

In de keuken ga je je eigen creativiteit (verder) leren (te) ontwikkelen. Als je namelijk weet wat jij nodig hebt en jij nog beter kunt vertrouwen op jouw eigen zintuigen, ga je de lekkerste gerechten kunnen ontwikkelen. Door te leren kijken naar de verschillende elementen die een gerecht kan bevatten zoals de kleuren, texturen, vorm en temperatuur krijg je een palet van complementaire en contrasterende smaken op je bord. De natuur in al haar seizoenen laat je ervaren wat je in dit jaargetijde nodig hebt. We plukken zelf de kruiden uit de kruidentuin en we zoeken de wilde kruiden in de vrije natuur. Het gaat vooral om hoe je zelf inspirerende combinaties, gezond en energiek, kleurrijk en smaakvol eten kan maken.

Je hebt natuurlijk hiervoor ook de nodige kennis nodig over ingrediënten. Dus je leert ook meer over de praktische toepassingen van heilzame kruiden en specerijen, combinaties van granen en peulvruchten en de verschillende  aspecten van de smaken zoet, zuur, zout en bitter en umami!

Naast de kennis van de ingrediënten en jouw creativiteit is het ook belangrijk te voelen wat je voedt. Dus wat voedt je lichaam, je hart en je ziel. Waar krijg je energie van, wat trekt je leeg? Hoe gaat ons lichaam om met voeding en welke voeding levert letterlijk en/of figuurlijk de meeste energie? Wanneer je honger hebt, weet je dan altijd wat in jou honger heeft? Waar heb je je “buik van vol”, wat “ligt zwaar op de maag?” Wat is onverteerbaar en waar moet je nog langer op kauwen?

We gaan in deze interessante cursus dus met deze beide thema’s aan de slag. Op lichamelijk niveau leer je bijvoorbeeld ook meer over de relatie tussen stress en je spijsvertering, brein en immuunsysteem! Welke voeding heb je echt nodig en voedt jou? Wat geeft je energie en wat niet? En gaat er aandacht naar de vraag: wat voedt mijn lichaam, hart, verstand of ziel? Is er iets wat ondervoed of overvoed is? Waar is er meer van nodig, waar minder om weer meer in balans te komen?

Wat leer je?

Je leert intuïtief lekker en gezond koken met pure biologische ingrediënten uit het seizoen

Je leert te vertrouwen op je eigen zintuigen

Je komt meer te weten over vele kruiden, specerijen en andere smakelijke ingrediënten

Je komt meer te weten over hoe je holistisch kunt kijken naar gezonde voeding

Je komt meer te weten waar jij jezelf goed mee voedt

En laat je je verrassen door alle aspecten wat intuïtief koken met zich meebrengt

We koken uitsluitend vegetarisch.

Data: 27 september, 11 oktober, 25 oktober, 15 november en 29 november.

Tijd 9:30-13:00 inclusief lunch en informatieboekje!

Workshop info

Datum: 27-9, 11-10, 25-10, 15-11 en 29-11

Tijd: 09.30-13.00 uur

Locatie: Nijkerk GLD

Kosten: € 275,-

Aanmelden