Quickscan

Wilt u meer inzicht in de vitaliteit van uw organisatie? Of zijn er teams binnen uw organisatie waar het niet lekker loopt maar heeft u geen draagvlak om dit op te lossen? Wellicht maakt u zich zorgen over de vitaliteit van uw medewerkers maar weet u niet hoe dit aan te pakken? Wilt u een duurzame oplossing in plaats van korte termijn oplossingen? Dan is de Quickscan ‘organisatie in balans’ zeker iets voor u!

De vitaliteit van een organisatie start met de vitaliteit van haar medewerkers. Goed zijn in je vak is niet langer voldoende om goed te kunnen presteren. Medewerkers die zowel fysiek, mentaal als emotioneel in balans zijn, zijn beter in het uitoefenen van hun functie. Ze zijn innovatiever, productiever en hebben een lager ziekteverzuim dan hun minder vitale collega’s.

Hier ligt dus een belangrijke rol voor de werkgever. Maar de werkomgeving, het gedrag en de cultuur van de organisatie heeft hierin ook een grote bijdrage. Een integrale aanpak is dus nodig. Om tot een diepgaande en duurzame gedrags- en cultuurverandering te komen is het belangrijk om naar de organisatie als geheel te kijken.
Bijvoorbeeld: vitale medewerkers die werken in een organisatie waar leiderschap en duidelijke doelstellingen ontbreken, waar slecht met elkaar wordt gecommuniceerd of waar men zich niet gewaardeerd voelt, kunnen hierdoor alsnog burn-out raken. In een vitale organisatie vormt vitaliteit dus een integraal onderdeel van de missie, de strategie, de bedrijfsvoering en dagelijkse operatie en lopen de leiders binnen de organisatie op het terrein van vitaliteit voorop!

Krista Boots is officieel geregistreerd als “Certified Quickscan Trainer” volgens de “Quickscan Organisatie in Balans™”van Mark Academy.
De Quickscan Organisatie in Balans™ is een uniek instrument ontwikkeld door MARK Academy. Het is een vijfdimensionale scan gericht op de factoren die samen de vitaliteit bepalen van ieder team, afdeling of de organisatie in zijn geheel.

Doelgroep
Voor elke organisatie of team dat wil investeren in een duurzaam en succesvol bedrijf!

Werkwijze

 • Er wordt gestart vanuit een gezamenlijk ervaren probleem binnen de organisatie (bijvoorbeeld hoog ziekteverzuim of teruglopende resultaten)
 • Er wordt gewerkt met een groep van maximaal 12 personen of anders in meerdere groepen
 • Met behulp van de Quickscan wordt snel helder wat de belangrijkste kernoorzaken zijn van dit probleem
 • Vervolgens krijgen de deelnemers zicht op de gewenste situatie als deze kernoorzaken worden weggewerkt
 • Tot slot heeft men helder voor ogen wat er nodig is om de nieuwe situatie te realiseren

Wat levert de Quickscan op?

 • Bewustzijn van de “vitaliteit” van de organisatie
 • Inzicht in de kernoorzaken van problemen binnen de organisatie
 • Geen advies van buitenaf, maar inzicht van binnen uit
 • Duidelijkheid over hoe de vitaliteit van de organisatie verbeterd kan worden
 • Draagvlak onder de medewerkers, zicht op de pijnpunten, duurzame oplossingen
 • Vijf-dimensionale integrale aanpak, kort tijdsbestek (1 dagdeel)

Investering per workshop
€ 1295,- (Groepsgrootte maximaal 12 deelnemers)( Op basis van twee trainers)

Wilt u een totaaloplossing voor uw vitaliteitsbeleid? www.vitaliteitsfactory.nl

Vrijblijvend kennismaken?

Nieuwsgierig geworden naar wat ik voor u kan betekenen? U kunt contact met mij opnemen via 06-24778624 of mailen naar info@kristaboots.nl. Het is ook mogelijk om onderstaand contactformulier in te vullen, dan neem ik zo snel mogelijk contact met u op.